Feluri principale

#rosii #peste #lamaie # peste la gratar # retete peste

Retete cu peste pentru felul principal

Pestele este un aliment hranitor si usor de digerat, potrivit pentru un pranz sau o cina usoara. Pregateste-l pe gratar, in tigaie sau la cuptor ca fel principal, cu un sos acrisor si plante aromatice.

Iata cateva retete cu peste pentru felul principal:

Peste cu legume

Foloseste legumele verii precum dovlecei, rosii sau ceapa pentru a pregati o mancare de peste. Parfumeaza preparatul cu patrunjel. Incearca o reteta de peste cu legume.

Peste cu parmezan, lamaie si plante aromatice

Parmezanul este un tip de branza care se potriveste la mancarurile pe baza de peste. Poti face o crusta crocanta cu pesmet si un sos aromat cu plante, pe baza de ulei, lamaie si patrunjel. Fa un peste un parmezan, lamaie si plante aromatice. Acest fel de mancare poate fi servit ca fel principal la pranz sau cina.

Peste la gratar cu mirodenii

Fa un amestec de condimente si foloseste-l pentru un peste la gratar. Decoreaza preparatul cu lime sau lamaie si cu fire de coriandru sau patrunjel. Serveste acest fel de mancare cu o salata verde si o garnitura de cartofi natur sau cu legume la gratar.

Peste cu orez

Pestele cu orez este un preparat satios, potrivit in special pentru pranz. Acest fel de mancare se face la cuptor in aproximativ o ora si jumatate.


Peste cu migdale

Pestele cu migdale este un fel de mancare le care il poti face la o ocazie speciala. Acest preparat are la baza maioneza, parmezan, plante aromatice si lamaie. Serveste acest peste cu o salata verde, mixta.

Peste cu malai

Pestele cu malai este una dintre variantele clasice de a gati acest aliment. Serveste pestele in crusta de malai cu cartofi prajiti pe un pat de salata verde.

Peste cu mango

O varianta exotica de a gati pestele este sa-l combini cu fructe inedite. Pestele cu mango se condimenteaza cu sofran si seminte de mustar. Preparatul poate fi servit ca fel principal cu o garnitura de orez simplu.

Peste cu fasole, masline si rosii

Pestele cu fasole, masline si rosii este un fel rustic de mancare, nepretentios. Serveste acest preparat cu paine facuta in casa.

Foto: cooknutri.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.