Cand mergi la iarba verde si vrei sa faci un gratar, ai nevoie de o garnitura gustoasa si sanatoasa. Alege legumele gratinate, care au un gust deosebit, atat reci, cat si calde. Chiar si pastrate la frigider si apoi reincalzite, legumele gratinate raman la fel de gustoase. Iata in continuare o reteta de sparanghel cu ciuperci.
Ingrediente pentru ciuperci cu sparanghel la gratar
- 10 ciuperci mari
- 2 legaturi de sparanghel, taiat
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
Cum se prepara ciupercile cu sparanghel la gratar
Curata bine ciupercile mari si pastreaza numai palariile acestora. Incalzeste gratarul. Foloseste 1 lingura de ulei pentru a unge putin legumele, inainte de a le pune pe gratar.
Lasa-le sa se coaca, apoi scoate ciupercile si sparanghelul de pe gratar si aseaza-le pe un platou. Amesteca intr-un castron zeama de lamaie si uleiul de masline extravirgin, apoi toarna sosul peste legume. Condimenteaza cu sare dupa gust si serveste-le.
Cum se servesc ciupercile cu sparanghel la gratar
Le poti manca simple sau pe post de garnitura, alaturi de o friptura. Daca ai si alte legume, poti adauga ardei grasi , castraveti , rosii, ceapa etc. De 1 Mai, aceasta reteta este foarte potrivita, fiind simpla si gustoasa.