Pentru iesirea la iarba verde de 1 Mai prepara si cateva costite. Sunt suculente, aromate si potrivite pentru gratar. Daca le lasi la marinat cu o seara inainte de iesi la picnic, vei obtine niste costite savuroase. Pentru acest preparat nu uita sa pui la rece si cateva sticle de bere.
Ingrediente pentru costite la gratar
- 4 costite de porc
- 5 catei de usturoi
- 10 grame zahar
- 10 grame paprica
- 20 grame sare
- 20 grame piper
- 20 grame pudra de chili
- 100 grame zahar brun
- 100 ml otet balsamic
- 100 grame ketchup
- 50 grame sos de chili
- 50 grame sos Worcestershire
- 10 ml suc de lamaie
- 1 ceapa mica tocata
- 10 grame mustar uscat.
Cum se prepara costitele la gratar
Intr-un bol amesteca zaharul alb cu paprica , sarea, piperul, pudra de chili si 4 catei de usturoi . Freaca costitele de porc cu acest amestec. Acopera si da la rece peste noapte.
Intr-un bol amesteca zaharul brun, otetul, ketchup-ul, sosul de chili, sosul Worcestershire , sucul de lamaie, ceapa, mustarul si un catel de usturoi. Pune acest amestec la fiert, la foc mic, pentru o ora.
Incinge gratarul. Aseaza costitele si ungele cu cateva linguri din sosul preparat mai devreme. Lasa pe gratar timp de 15 - 20 de minute. Intoarce costitele pe toate partile.
Cum se servesc costitele la gratar
Costitele la gratar se servesc cu sos.