Ingrediente pentru micii din carne de miel
- 600g carne de miel
- 400g carne de porc
- 200g grasime de porc
- 10 catei de usturoi
- 2 lingurite cimbru macinat
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita boia iute
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 300 ml apa minerala
- sare
- piper
Cum se prepara micii din carne de miel
Cu ajutorul masinii de tocat, toaca marunt carnea de miel, de porc si gradinea.
Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, cu putina sare, pana obtii o pasta. Adauga peste acesta boiaua dulce, boiaua picanta si 2 linguri de apa minerala. Amesteca bine si toarna continutul peste carne. Adauga apoi cimbrul si bicarbonatul de sodiu si amesteca foarte bine cu ajutorul mainii.
Cand ai obtinut o compozitie omogena asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust, apoi adauga treptat apa minerala. Amesteca totul timp de minum 10 minute, dupa ce apa s-a incorporat in compozitie. In acest fel micii vor iesi mult mai pufosi.
Acopera vasul si lasa-l la rece pana a doua zi cand, inainte de a modela micii, este indicat sa gusti carnea pentru a verifica daca mai are nevoie de condimente.
Sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro