Muschiul de porc la gratar este un preparat savuros si suculent, potrivit pentru traditionala iesire la iarba verde de 1 Mai. Carnea de porc poate fi marinata si cu o seara inainte de iesire. In acest caz ai grija sa mai pastrezi putin sos pentru a unge friptura.
Ingrediente pentru muschiul de porc
- 350 grame miere
- 70 grame mustar
- 2 kg muschi de porc
-
sare
- piper.
Cum se prepara muschiul de porc la gratar
Intr-un bol amesteca mierea cu mustarul. Asezoneaza cu sare si piper.
Leaga carnea de porc cu sfoara de bucatarie. Asezoneaza carnea cu sare si piper.
Aseaza carnea pe gratarul incins si lasa pe foc timp de 15 - 20 de minute.
Unge apoi carnea cu sosul din miere si mustar. Mai lasa pe foc timp de 20 de minute. Din cand in cand mai unge carnea cu sos.
Cand este gata, ia carnea de pe gratar si acoper-o cu folie de aluminiu . Lasa friptura sa se raceasca timp de 10 minute inainte de a servi.
Cum se serveste muschiul de porc la gratar
Muschiul de porc la gratar se serveste cu cartofi copti, cu mujdei.