Feluri principale

#chiftele de legume # cartofi copti # cartofi la cuptor #retete de post

Retete de post: Chiftele de legume cu cartofi la cuptor, pentru un pranz delicios si satios

Pentru ca suntem in post nu inseamna ca trebuie sa renuntam la mancarurile favorite. Chiar daca inlocuim carnea cu legume, in cazul chiftelelor, gustul va fi la fel de bun. Asadar, daca esti fan chiftele incearca aceasta reteta de chiftele cu legume si nu vei regreta.

Reteta de chiftele de post

Ingrediente pentru chiftelele de post:

  • o ceapa mare, rosie
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 catei usturoi
  • doi dovlecei
  • doi morcovi
  • doi cartofi
  • 100 g varza alba
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • piper proaspat macinat
  • 200 g pesmet
  • ulei pentru prajit (optional) – se pot prepara si in cuptor

Cum se prepara chiftelele de post:

Curate toate legumele, spala-le si da-le prin razatoarea mica. Rade cartofii separat si stoarce-i bine in mana inainte de a-i adauga in mixul de legume.

Varza de toaca cat mai marunt. La fel si verdeata. Se adauga si acestea peste mixul de legume si se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca foarte bine, framantand usor compozitia. Se adauga si uleiul de masline si se continua amestecarea pana la omogenizare.

In cazul in care compozitia de chiftele vi se pare prea moale si zemoasa se adauga pesmet pana la obtinerea compozitiei dorite.

Modeleaza apoi chiftelele in mod normal si tavaleste-le bine prin pesmet. Le poti praji in baie de ulei sau le poti coace in cuptor, pentru a fi mai putin calorice.

Garnitura de cartofi la cuptor

Ingrediente pentru cartofii la cuptor:

  • 500g cartofi
  • 4 linguri ulei de masline
  • o jumatate de lingurita de sare
  • un sfert de lingurita de piper
  • o lingurita boia dulce
  • boia iute, dupa gust (optional)
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • patrunjel verde, tocat

Cum se prepara cartofii la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol adauga uleiul, sarea, piperul, boiaua dulce si iute si pudra de usturoi. Amesteca bine pana la omogenizare.

Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete. Amesteca bine cartofii cu dressingul obtinut anterior si adauga-i in tava. Este indicat ca acestia sa stea asezati intr-un singur strat daca vrei sa iasa crocanti.

Coace cartofii timp de 20 de minute. Scoate tava, intoarce cartofi pe partea cealalta si mai coace-i timp de 20 de minute, sau pana se patrund si se rumenesc bine.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.