Feluri principale

#fasole # retete fasole #retete post #fasole borlotti

Retete de post: Fasole Borlotti in sos de rosii cu mamaliguta

Fasolea Borlotti in sos de rosii cu mamaliguta reprezinta unul din cele mai gustoase si satioase preparate de post in aceasta perioada.


Ingrediente pentru fasolea Borlotti in sos de rosii cu mamaliguta:

  • 1 jumatate de ceapa medie tocata;
  • 1 bulb mediu de chimen dulce, taiat feliute
  • 3 catei de usturoi tocati marunt;
  • 4 lingurite oregano tocat
  • putin ardei rosu iute;
  • sare dupa gust;
  • 1 morcov mic decojit si ras;
  • 800 de grame de rosii pasate la cutie;
  • piper proaspat macinat;
  • 500-600 g de fasole Borlotti
  • patrunjuel verde;
  • 1 litru de apa;
  • 1 lingurita de sare;
  • doua linguri de ulei;
  • 350 g de malai.


Cum se prepara fasolea Borlotti in sos de rosii cu mamaliguta:

Intr-o tigaie adanca, incinge o lingura de ulei si apoi adauga ceapa, chimenul, usturoiul, 2 lingurite de oregano, ardeiul iute pisat si putina sare. Amesteca pana legumele sunt moi, timp de cateva minte. Pune morcovul si sosul de rosii.

Da aragazul la foc mic si lasa sa fiarba pana cand rosiile se separa de ulei. Asta inseamna vreo 2 ore. Adauga ultimul oregano, sare si piper dupa gust. La sfarsit, pune si fasolea si continua sa fierbi la foc mediu timp de 5 minute.


Cum se serveste fasolea Borlotti in sos de rosii:

Servestea fasolea alaturi de mamaliguta calda, turnata in farfurie.

Sursa foto: drum.co.za

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului