Parjoalele de cartofi cu verdeata pot inlocui cu succes parjoalele clasice, preparate din carne. In plus sunt mult mai iefine si sunt ideale pentru zilele in care se tine post, sau pentru cei care nu consuma carne. Iata cat de simplu se prepara.
Ingrediente pentru parjoalele de cartofi cu verdeata
- 800 g cartofi
- 2-3 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi marar
- 150 g pesmet
- 50 g margarina
- sare
- piper
Cum se prepara parjoalele de cartofi cu verdeata
Fierbe cartofii intregi in apa cu sare. Cand sunt gata scurge-i de apa si lasa-i la racit.
Curata-i apoi de coaja si paseaza-i ca pentru piure. Amesteca-i apoi cu margarina, ceapa si verdeata tocate marunt. Asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.
Din pasta obtinuta formeaza bilute de marimi egale. Trece fiecare biluta prin pesmet si prajeste-le apoi in baie de ulei, pana se rumenesc.
Cum se servesc parjoalele de cartofi cu verdeata
Parjoalele de cartofi cu verdeata se servesc calde, alaturi de o salata de sezon.