Pentru un pranz sau o cina consistenta, pregateste ciuperci sote . Serveste-le cu paine prajita si cu parmezan si vei avea un preparat foarte gustos si satios.
Ingrediente pentru ciuperci sote cu paine prajita cu usturoi si parmezan
Pentru ciuperci
- 1 bucata de unt
- Ulei de masline
- 1 ceapa lunguiata, rosie, taiata
- 2 pumni de ciuperci amestecate, taiate
- 1 lingura otet
- o mana de patrunjel proaspat, taiat
- tarhon proaspat, taiat
-
sare si piper negru, proaspat macinat
Pentru crema de Parmezan
- 200 ml smantana
-
40 gr parmezan, ras
Pentru painea prajita
- felii de paine
- ulei de masline extravirgin
-
1 catel de usturoi, taiat
Restul ingredientelor
- 4 felii de bacon
- 1 lingura otet
- 2 oua
-
2 fire de patrunjel
Cum se prepara ciuperci sote
Toarna ulei de masline intr-o tigaie, adauga untul si ceapa. Caleste 3 minute, dupa care adauga si ciupercile. Lasa-le la foc iute 3 minute, apoi adauga otetul si ierburile, sarea si piperul. Pune compozitia intr-un recipient acoperit, sa se pastreze calda.
Pune smantana intr-o cratita curata si las-o pana incepe sa fiarba, apoi adauga parmezanul si piperul. Lasa totul la fiert cam 4 minute, pana obtii un sos mai gros. Toarna sosul intr-un recipient acoperit, sa stea la cald.
Foloseste o tigaie tip grill pentru a praji painea. Da-o intai prin ulei de masline, apoi prajeste-o pe ambele parti, pana devine aurie. Freaca painea cu usturoi, dar numai pe o singura fata . Pune painea deoparte, acoperita, sa stea la cald.
In aceeasi tigaie in care ai facut painea poti praji baconul cateva minute, apoi pune-l deoparte.
Pune apa intr-o cratita si las-o la fiert. Adauga apoi otet, sparge ouale si toarna-le usor in apa. Lasa-le sa se faca 3 minute, pana cand oul a fiert in apa. Scoate-l apoi din apa.
Cum se servesc ciupercile sote
Pune painea prajita pe un platou, adauga ciupercile, apoi ouale si baconul. Toarna sosul deasupra si garniseste cu patrunjel.