Feluri principale

#paine #parmezan #usturoi #ciuperci #retete de valentine's day

Retete de Valentine's Day: Ciuperci sote cu paine prajita cu usturoi si parmezan

Pentru un pranz sau o cina consistenta, pregateste ciuperci sote . Serveste-le cu paine prajita si cu parmezan si vei avea un preparat foarte gustos si satios.

Ingrediente pentru ciuperci sote cu paine prajita cu usturoi si parmezan
 

Pentru ciuperci
 

  • 1 bucata de unt
  • Ulei de masline
  • 1 ceapa lunguiata, rosie, taiata
  • 2 pumni de ciuperci amestecate, taiate
  • 1 lingura otet
  • o mana de patrunjel proaspat, taiat
  • tarhon proaspat, taiat
  • sare si piper negru, proaspat macinat
     

Pentru crema de Parmezan

  •  
  • 200 ml smantana
  • 40 gr parmezan, ras
     

Pentru painea prajita

  • felii de paine
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi, taiat
     

Restul ingredientelor
 

  • 4 felii de bacon
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 2 fire de patrunjel
     

Cum se prepara ciuperci sote
 

Toarna ulei de masline intr-o tigaie, adauga untul si ceapa. Caleste 3 minute, dupa care adauga si ciupercile. Lasa-le la foc iute 3 minute, apoi adauga otetul si ierburile, sarea si piperul. Pune compozitia intr-un recipient acoperit, sa se pastreze calda.

Pune smantana intr-o cratita curata si las-o pana incepe sa fiarba, apoi adauga parmezanul si piperul. Lasa totul la fiert cam 4 minute, pana obtii un sos mai gros. Toarna sosul intr-un recipient acoperit, sa stea la cald.

Foloseste o tigaie tip grill pentru a praji painea. Da-o intai prin ulei de masline, apoi prajeste-o pe ambele parti, pana devine aurie. Freaca painea cu usturoi, dar numai pe o singura fata . Pune painea deoparte, acoperita, sa stea la cald.

In aceeasi tigaie in care ai facut painea poti praji baconul cateva minute, apoi pune-l deoparte.

Pune apa intr-o cratita si las-o la fiert. Adauga apoi otet, sparge ouale si toarna-le usor in apa. Lasa-le sa se faca 3 minute, pana cand oul a fiert in apa. Scoate-l apoi din apa.
 

Cum se servesc ciupercile sote
 

Pune painea prajita pe un platou, adauga ciupercile, apoi ouale si baconul. Toarna sosul deasupra si garniseste cu patrunjel.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului