Feluri principale

#retete ziua barbatului #bere #vita #placinta #carne #ciuperci

Retete de Ziua Barbatului: Placinta cu carne de vita si bere

Placinta cu carne de vita si bere este un preparat ideal pentru petrecerile cu multi prieteni. Este suculenta si gustoasa, se prepara repede si este foarte satioasa. O poti servi atat simpla cat si cu diverse sosuri si salate.
 

Ingrediente pentru placinta cu carne de vita si bere
 

 

Cum se prepara placinta cu carne de vita si bere
 

Incinge uleiul intr-o cratita. Adauga carnea si lasa pe foc pana devine maronie pe toate partile. Scoate carnea. In uleiul in care ai prajit carnea adauga ceapa. Caleste timp de 4 - 5 minute.

Adauga faina si amesteca timp de 2 minute. Toarna apoi treptat si berea, amestecand continuu. Adauga carnea in sosul cu bere. Amesteca bine. Incorporeaza apoi in compozitie si supa, foaia de dafin si cimbrul.

Asezoneaza cu sare si piper. Acopera si lasa pe foc timp de 2 ore. Adauga apoi ciupercile si amesteca bine. Rastoarna intreaga compozitie intr-o tava de ceramica termorezistenta.

Deasupra ruleaza aluatul si unge-l cu oul batut. Inteapa aluatul cu o furculita. Da tava la cuptorul incins pentru 20 - 30 de minute.
 

Cum se serveste placinta cu carne de vita si bere
 

Placinta cu carne de vita si bere se serveste fierbinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului