Placinta cu carne de vita si bere este un preparat ideal pentru petrecerile cu multi prieteni. Este suculenta si gustoasa, se prepara repede si este foarte satioasa. O poti servi atat simpla cat si cu diverse sosuri si salate.
Ingrediente pentru placinta cu carne de vita si bere
- 10 ml ulei
- 900 grame carne de vita, taiata in cuburi
- 2 cepe tocate
- 20 grame faina
- 360 ml bere neagra
- 360 ml supa de vita
- 1 frunza de dafin
- 100 grame ciuperci feliate
- 225 grame aluat
- 1 ou batut
-
cimbru
-
sare
- piper.
Cum se prepara placinta cu carne de vita si bere
Incinge uleiul intr-o cratita. Adauga carnea si lasa pe foc pana devine maronie pe toate partile. Scoate carnea. In uleiul in care ai prajit carnea adauga ceapa. Caleste timp de 4 - 5 minute.
Adauga faina si amesteca timp de 2 minute. Toarna apoi treptat si berea, amestecand continuu. Adauga carnea in sosul cu bere. Amesteca bine. Incorporeaza apoi in compozitie si supa, foaia de dafin si cimbrul.
Asezoneaza cu sare si piper. Acopera si lasa pe foc timp de 2 ore. Adauga apoi ciupercile si amesteca bine. Rastoarna intreaga compozitie intr-o tava de ceramica termorezistenta.
Deasupra ruleaza aluatul si unge-l cu oul batut. Inteapa aluatul cu o furculita. Da tava la cuptorul incins pentru 20 - 30 de minute.
Cum se serveste placinta cu carne de vita si bere
Placinta cu carne de vita si bere se serveste fierbinte.