Ingrediente pentru crevetii cu paprika si fasole verde
- 340g fasole verde (de prepferat proaspata)
- 3 linguri ulei de masline extra-virgin
- 5-6 catei de usturoi, pisati
- 2 lingurita paprika
- 450 grame creveti decorticati (de preferat proaspeti)
- 1 conserva fasole boabe
- ¼ cana otet de vin rosu
- ½ lingurita sare
- 1 legatura de patrunjel tocat marunt
- piper proaspat macinat, dupa gust
Cum se prepara crevetii cu paprika si fasole verde
Fierbe fasola verde la aburi sau in steamer timp de 4-6 minute. Nu trebuie sa le prepari foarte mult, cand sunt gata trebuie sa fie putin crocante.
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul si adauga usturoiul si paprika si caleste-le impreuna timp de 20 de secunde, amestecand continuu. Adauga apoi crevetii si gateste-i pana cand devin roz, iar carnea opaca (aproximativ doua minute pe fiecare parte). Adauga apoi fasolea boabe, otetul, sarea si lasa totul sa fiarba timp de 2 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. Adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si ia tigaia de pe foc. Amesteca pentru ca aroma patrunjelului sa se distribuie uniform. Lasa apoi preparatul timp de doua minute sa se raceasca.
Pune fasolea pe un platou, adauga deasupra crevetii si asezoneaza cu piper dupa gust. Presara apoi patrunjelul ramas deasupra.
Cum se servesc crevetii cu paprika si fasole verde
Serveste crevetii cu paprika si fasole verde alaturi de o garnitura simpla de orez brun sau quinoa.
Sfat: Daca doua lingurita de paprika este prea mult pentru tine, adauga o singura lingurita sau mai putin si completeaza pana la doua lingurite cu boia dulce.
Sursa foto: mamabee.com