Ingrediente pentru puiul Caprese
- 1 lingurita verdeturi de provence
- ½ lingurita pudra de usturoi
- ½ lingurita boia dulce
- ⅛ lingurita piper cayenne
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru, macinat
- 3 jumatati piept de pui dezosat si depielitat
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 felii de branza mozzarella
- 1 cana rosii cherry, taiate in jumatati
- ¼ cana frunze proaspete de busuioc, taiate julienne
- 2 linguri otet balsamic
Cum se prepara puiul Caprese
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol incapator amesteca verdeturile de provance, pudra de usturoi, paprika, piperul cayenne, sarea si piperul negru, macinat. Asezoneaza puiul cu mixul de condimente pe toate partile, avand grija ca acestea sa fie distribuite uniform.
Intr-o tigaie ce poate fi adaugata la cuptor, adauga uleiul de masline si lasa-l la incins. Adauga apoi puiul sii prajeste-l pe ambele parti pana devine auriu-maroniu. Adauga apoi tigaie la cuptor si lasa puiul sa se coaca timp de 20-22 de minute. Scoate tigaia din cuptor, adauga feliile de branza si mai coace totul timp de 2-3 minute.
Cand este gata, presara deasupora rosiile si busuiocul si picura ulei balsamic.
Cum se serveste puiul Caprese
Serveste puiul Caprese imediata, alaturi de o garnitura de orez sau de legume la abur si un pahar de vin.
Sursa foto: laaloosh.com