Feluri principale

#Pui Caprese #retete cina #retete rapide #retete simple # retete pui

Retete rapide: Pui Caprese, gata in 30 de minute

Vrei sa prepari o reteta simpla si rapida pentru cina sau pentru pachetul de a doua zi? Incearca puiul Caprese. Este gata in doar 30 de minute si nu trebuie sa petreci timp indelungat in bucatarie. In plus este satios si delicios.

Ingrediente pentru puiul Caprese

  • 1 lingurita verdeturi de provence
  • ½ lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita boia dulce
  • ⅛ lingurita piper cayenne
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper negru, macinat
  • 3 jumatati piept de pui dezosat si depielitat
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 felii de branza mozzarella
  • 1 cana rosii cherry, taiate in jumatati
  • ¼ cana frunze proaspete de busuioc, taiate julienne
  • 2 linguri otet balsamic

Cum se prepara puiul Caprese

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intr-un bol incapator amesteca verdeturile de provance, pudra de usturoi, paprika, piperul cayenne, sarea si piperul negru, macinat. Asezoneaza puiul cu mixul de condimente pe toate partile, avand grija ca acestea sa fie distribuite uniform.

Intr-o tigaie ce poate fi adaugata la cuptor, adauga uleiul de masline si lasa-l la incins. Adauga apoi puiul sii prajeste-l pe ambele parti pana devine auriu-maroniu. Adauga apoi tigaie la cuptor si lasa puiul sa se coaca timp de 20-22 de minute. Scoate tigaia din cuptor, adauga feliile de branza si mai coace totul timp de 2-3 minute.

Cand este gata, presara deasupora rosiile si busuiocul si picura ulei balsamic.

Cum se serveste puiul Caprese

Serveste puiul Caprese imediata, alaturi de o garnitura de orez sau de legume la abur si un pahar de vin.

Sursa foto: laaloosh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare