Feluri principale

#peste #retete # retete peste # preparare peste

Retete sanatoase cu peste

Vrei sa mananci sanatos, insa te-ai saturat de salate si carne de pui? Poti opta pentru peste, o sursa excelenta de proteine, care contine putine calorii, ajuta la imbunatatirea memoriei si previne anemia. Iata cateva retete cu ajutorul carora vei face cel mai gustos peste.


1. File de macrou cu sos asiatic

Ingredientele pentru fileul de macrou cu sos asiatic

  • 2 pesti macrou
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita chilli
  • coaja de la o lamaie
  • 1 catel de usturoi ras
  • 1 fir de ceapa verde


Cum se prepara fileu de macrou cu sos asiatic

Curata bine pestele si scoate-i cu atentie oasele. Amesteca ustoriul cu ghimbirul ras, coaja de lamaie si sare si pune amestecul peste peste. Unge tigaia cu ulei si frige pestele pe ambele parti. Pentru sos, pune toate ingredientele intr-un bol si amesteca-le.

Cum se serveste fileul de macrou cu sos asiatic

Fileul de macrou cu sos asiatic se poate servi cu garnitura de orez fiert.


2. Pastrav cu portocale si sos picant

Ingredientele pentru pastravul cu portocale si sos picant

  • 2 pastravi medii
  • 1 portocala (sau 1 lamaie)
  • 2 ardei iuti (rosu sau verde)
  • 2 rosii
  • 1 ardei rosu kapia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 50 ml bulion
  • 3 linguri otet
  • sare, piper
  • foi de dafin
  • cateva frunze de loboda, spanac
  • cateva fire de marar si patrunjel

Cum se prepara pastravul cu portocale si sos picant

Curata si spala bine pestii, sterge-i cu hartie absorbanta si condimenteaza-i. Asaza pestii intr-o tava inalta pe un pat de felii de rosii, frunze de loboda, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Deasupra pestilor pune cateva feliute de ardei kapia, ardei iuti si rosii. Adauga bulionul, otetul, uleiul si apa. Pune-i la cuptor si acopera tava cu o folie de staniol. Dupa 30 de minute, intoarce pastravii pe partea cealalta si pune din nou felii de rosii, ardei, ardei iute si portocala. Stoarce putina zeama de portocala in sosul din tava, adauga frunzele de dafin si mai condimenteaza-i daca este necesar. Pune tava din nou la cuptor pentru inca 30-40 de minute la foc mic si lasa-i sa se rumeneasca.

Cum se serveste pastravul cu portocale si sos picant

Serveste pastravul de portocale cald si orneaza-l cu frunze de loboda, verdeata si felii de portocale.

Sursa foto: bucatareselevesele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului