Feluri principale

#dovleac #risotto # retete dovleac #risotto dovleac

Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac este o garnitura foarte gustoasa, care poate fi pregatita toamna.


Ingrediente risotto cu dovleac

 

  • 300 ml supa de pui
  • 100 g unt nesarat
  • 1 ceapa alba
  • 100 g orez
  • 150 g dovleac curatat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat


Cum se prepara risotto cu dovleac


Curata ceapa, tai-o cat mai marunt, apoi pune-o la calit in untul incins. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adauga dovleacul ras si lasa totul sa se caleasca usor, inca 10 minute. Acopera risotto cu supa de pui si lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.

La final, potriveste dupa gust, adaugand sare, piper si nucsoara.

Serveste risotto cu parmezan ras deasupra.


Cum se serveste risotto cu dovleac


Serveste aceasta garnitura fierbinte.

Sursa foto: myrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului