fumat si foarte gustos. Il poti pregati pentru pranz sau cina si este potrivit pentru a-l lua in pachetelul de serviciu.
Ingrediente pentru risotto cu dovlecei
- 7 cani supa de pui
- 1 lingura unt
- 1 ceapa medie, taiata
- 2 cani orez
- 1/2 dovlecel, taiat marunt
- 10 rosii uscate , taiate
- 1 lingurita cimbru uscat
- 6 linguri parmezan ras
- 1 lingura frunze proaspete busuioc, taiate
-
piper negru macinat.
Cum se prepara risotto cu dovlecei
Pune supa de pui la fiert pana cand da in clocot. Apoi da focul mai mic si las-o la fiert in continuare.
Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 2 minute. Adauga orezul si lasa-l sa se faca 2 minute, amestecand mereu, pana cand s-a prajit. Pune compozitia din tigaie in supa de pui, treptat, astfel incat sa obtii o compozitie cremoasa.
La final, adauga dovleceii, rosiile si cimbrul. Amesteca mereu. Pune si busuiocul si branza chiar la sfarsit, inainte de a servi mancarea.
Cum se serveste risotto cu dovlecei
Se serveste cu branza rasa si piper presarate pe deasupra.