O reteta cu arome de toamna, perfecta pentru un weekend in familie sau pentru o cina cand vrei sa prepari ceva rapid, delicios si numai bun de savurat in timp ce te uiti la un film.
Ingrediente
300 g orez pentru risotto
un mar
o ceapa
1 catel de usturoi
750 ml supa de legume (doar apa in care au fiert legumele)
100 g de branza cu mucegai albastru
50 g parmezan ras
1 lingura de ulei de masline
25 g unt
50 g de nuci
½ lingurita oregano
sare
piper negru
Cum se prepara:
Intr-o cratita se adauga supa de legume si se lasa sa dea in clocot, apoi se stinge focul.
Aceasta rebuie sa fie fierbinte in momentul in care pui peste orez.
Ceapa si usturoiul se curata bine, se spala si se toaca foarte marunt.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline cu untul. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza timp de 5 minute. Se adauga apoi orezul si se continua sotarea pana cand boabele devin translucide.
Se adauga treptat supa fierbinte si se amesteca bine, pana cand este toata incorporata. Se adauga sare, piper si ½ lingurita oregano. Lasa totul sa fiarba timp de 15 minute cu un capac pus.
Intre timp se spala marul si se taie cuburi maricele, indepartand cotorul.
Cand orezul a fiert, se adauga peste acesta marul, branza cu mucegai, maruntita si parmezanul. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.Se stinge focul si se lasa amestecul acoperit timp de 5 minute, pentru ca aromele sa se imbine.