Feluri principale

#retete risotto #risotto #toamna

Risotto cu mere, branza cu mucegai albastru si nuci, o reteta ideala pentru weekend

 

 

 

O reteta cu arome de toamna, perfecta pentru un weekend in familie sau pentru o cina cand vrei sa prepari ceva rapid, delicios si numai bun de savurat in timp ce te uiti la un film.

 

Ingrediente

 

300 g orez pentru risotto

un mar

o ceapa

1 catel de usturoi

750 ml supa de legume (doar apa in care au fiert legumele)

100 g de branza cu mucegai albastru

50 g parmezan ras

1 lingura de ulei de masline

25 g unt

50 g de nuci

½ lingurita oregano

sare

piper negru

Cum se prepara:

Intr-o cratita se adauga supa de legume si se lasa sa dea in clocot, apoi se stinge focul.

Aceasta rebuie sa fie fierbinte in momentul in care pui peste orez.

Ceapa si usturoiul se curata bine, se spala si se toaca foarte marunt.

Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline cu untul. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza timp de 5 minute. Se adauga apoi orezul si se continua sotarea pana cand boabele devin translucide.

Se adauga treptat supa fierbinte si se amesteca bine, pana cand este toata incorporata. Se adauga sare, piper si ½ lingurita oregano. Lasa totul sa fiarba timp de 15 minute cu un capac pus.

Intre timp se spala marul si se taie cuburi maricele, indepartand cotorul.  

Cand orezul a fiert, se adauga peste acesta marul, branza cu mucegai, maruntita si parmezanul. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.Se stinge focul si se lasa amestecul acoperit timp de 5 minute, pentru ca aromele sa se imbine. 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare