Risotto cu mozzarella, rosii si busuioc este un preparat cremos, satios si gustos, ideal pentru cinele usoare, in zilele racoroase de toamna.
Ingrediente pentru risotto cu mozzarella, rosii si busuioc
- 30 ml otet balsamic
- 1 litru supa de pui
- 20 ml ulei de masline
- 1 praz tocat
- 250 grame orez
- 100 ml vin alb sec
- 50 grame smantana
- 200 grame rosii tocate
- 50 grame busuioc tocat
- 150 grame branza mozzarella taiata in cubulete
- sare
- piper
Cum se prepara risotto cu mozzarella, rosii si busuioc
Intr-o cratita, fierbe otetul. Lasa pe foc timp de 5 minute, pana cand se formeaza un sos mai gros. In alta cratita fierbe supa de pui.
Intr-o alta oala incige uleiul si adauga prazul. Caleste timp de 5 minute, dupa care adauga orezul si mai lasa pe foc 5 minute. Adauga apoi vinul si mai lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul este absorbit.
Adauga treptat supa si lasa sa fiarba timp de 5 minute dupa fiecare cana pe care o adaugi in compozitie. La final, lasa totul sa fiarba timp de 25 de minute.
Incorporeaza smantana si asezoneaza cu sare si piper. Ia de pe foc si adauga rosiile, busuiocul si mozzarella.
Cum se serveste risotto cu mozzarella, rosii si busuioc
Risotto cu mozzarella, rosii si busuioc se serveste cu siropul de otet balsamic si putin ulei de masline pe deasupra.