Feluri principale

#risotto #orez #pui #ciuperci

Risotto cu pui si ciuperci

Risotto cu pui si ciuperci este un preparat sanatos si gustos, cu un continut bogat de proteine si de carbohidrati . Se prepara in jumatate de ora si poate constitui un praz sau o cina usoara.

Ingrediente pentru risotto cu pui si ciuperci
 

  • 300 grame orez pentru risotto
  • 2 piepturi de pui, taiate bucatele
  • 200 grame ciuperci champignon
  • 15 grame ciuperci (hribi)
  • 25 grame unt
  • 1 ceapa medie, taiata marunt
  • 25 grame patrunjel proaspat
  • 1 litru supa de pui
  • 100 ml vin alb sec
  • piper sare
  • branza parmezan rasa


Cum se prepara risotto cu pui si ciuperci


Pune ciupercile intr-o cratita si toarna peste ele apa fierbinte. Acopera si lasa-le asa 20 de minute. Toarna supa de pui intr-o alta cratita si adu-o la punctul de fierbere .

Topeste untul intr-o tigaie mai mare, la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o vreo 3 minute, cat sa capete o culoare aurie. Adauga apoi puiul si lasa-l pe foc vreo 4 minute, cat sa prinda culoare. Apoi adauga orezul si amesteca putin in el, pentru omogenizare. Toarna apoi jumatate din cantitatea de vin si las-o sa fiarba, astfel incat alcoolul sa se evapore.

Ia ciupercile (care nu trebuie sa aiba niciun fel de lichid, ci sa fie scursi bine) si pune-i in aceeasi tigaie, alaturi de restul. Amesteca bine. adauga supa de pui putin cate putin, cate 1 polonic. Amesteca pentru ca aceasta sa fie absorbita de orez.

Adauga vinul care a mai ramas si asteapta sa se evapore alcoolul. Presara niste sare si piper.
Ia compozitia de pe foc atunci cand risotto-ul este gata. Ar trebui sa fie cremos, dar fermn. Lasa-l jumatate de ceas, inainte de servire.


Cum se serveste risotto cu pui si ciuperci


Se serveste garnisit cu patrunjel si parmezan ras.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare