Feluri principale

#risotto #ciuperci #vin #ceapa #orez

Risotto de ciuperci

Risotto de ciuperci este un preparat foarte gustos, bazat pe diverse sortimente de ciuperci, combinate cu verdeata si legume. Compozitia este punctata de aroma uleiului de trufe si gustul de vin alb.


Ingrediente pentru risotto de ciuperci
 

  • 450 grame de ciuperci champignon taiate marunt
  • 30 grame ciuperci hribi
  • 2 cani orez pentru risotto
  • 8 cani supa de pui
  • 1 lingura ulei de trufe
  • 3 linguri ulei de masline
  • ½ cana vin alb
  • 1 ceapa taiata
  • 2 linguri de unt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri cimbru proaspat, taiat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, taiat
  • ½ branza rasa de parmezan
  • patrunjel proaspat pentru garnisire
  • sare si piper dupa gust



Cum se prepara risotto de ciuperci
 

Toarna supa de pui intr-o tigaie si pune-o la foc mic.

In alta cratita, pune 1 lingura ulei, la foc mediu, adauga jumatate de ceapa si 1 catel de usturoi. Amesteca si lasa pe foc vreo 5 minute, pana cand ceapa devine translucida. Adauga apoi ciupercile proaspete, untul si verdeata. Soteaza totul 5 minute, pentru a capata o culoare aurie. Asezoneaza cu sare si piper.

Toarna apoi in compozitie uleiul de trufe, adauga apoi hribii. Pune putina sare si niste piper. Soteaza totul 1 minut , apoi ia tigaia de pe foc.

Intr-o alta tigaie toarna 2 linguri de ulei. Soteaza  cealalta jumatate de ceapa si catelul de usturoi. Adauga orezul si amesteca timp de 1 minut. Toarna apoi vinul si lasa pe foc pana cand acesta se evapora.

Acum ia cate un polonic din supa de pui pe care ai incalzit-o la inceput. Toarna in orez cate un polonic, amesteca, asteapta sa se absoarba lichidul, apoi inca un polonic si tot asa. Amesteca mereu, permitand orezului sa absoarba supa. Risotto-ul trebuie sa fie cremos, dar totusi ferm, nu sa arate ca un terci.

Acum poti pune compozitia de ciuperci in orez. Presara parmezan ras si mai lasa putin pe foc, sa se topeasca branza.
 

Cum se serveste risotto de ciuperci
 

Se toarna putin ulei de trufe pe deasupra si se garniseste cu patrunjel. Apoi se serveste.

 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.