Feluri principale

#retete orez negru #risotto legume #risotto cu legume coapte #retete risotto #risotto #orez negru

Risotto de orez negru cu legume coapte, o reteta sanatoasa si delicioasa

Orezul negru este extrem de sanatos si nutritiv, asadar nu te sfii sa-l introduci in alimentatia ta zilnica. Iata cum poti prepara o reteta simpla de risotto de orez negru cu legume coapte.

Ingrediente pentru risotto de orez negru cu legume coapte

  • 160g orez negru
  • 2 cani rosii cherry
  • 1 vanata medie
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper

Cum se prepara risotto de orez negru cu legume coapte

Taie rosiile cherry in jumatati si vanata felii. Pune-le intr-o tava unsa cu ulei si asezoneaza-le cu sare, piper, oregano, apoi stropeste totul cu ulei. Coace-le timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius.

Intre timp, intr-o tigaie pune uleiul la incins si adauga usturoiul tocat foarte marunt. Caleste-l pana incepe sa capete o culoare galbuie, apoi adauga orezul. Amesteca bine, apoi adauga o cana de apa si lasa-l sa fiarba, amestecand continuu.

Cand toata apa a fost absorbita, adauga inca o cana de apa. Repeta procedeul. Lasa orezul sa fiarba timp de 40 de minute.

Adauga apoi legumele coapte peste orez si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si stropeste totul cu putin ulei.

Cum se serveste risotto de orez negru cu legume coapte

Risotto de orez negru cu legume coapte, poate fi servit ca atare sau alaturi de o salata. De asemena, poate fi servit ca si garnitura pentru preparatele din carne.

Sursa foto: feastie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare