Ingrediente:
- 4 rosii (cca 200-250g fiecare)
- 100 g linte fiarta
- 100 g naut din conserva
- 100 g fasole fiarta
- 100 g de nuci
- 2 catei de usturoi
- o ceapa
- patrunjel proaspat tocat
- 400g carne de vitel taiata cubulete
Pentru sosul chimichurri cu nuci
- 50 g mieji de nuca
- 50 g ardei rosu
- 50 g ardei verde
- 50 g ardei galben
- 1 catel mare de usturoi (sau doi mici)
- 1 varf de lingurita de oregano
- zeama de lamaie
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- sare
- piper negru proaspat macinat
Cum se prepara
Spala toate legumele. Toaca ceapa marunt si procedeaza la fel cu cei doi catei de usturoi.
Intr-o tigaie, cu putin ulei de masline, adauga ceapa si caleste-o pana incepe sa devina translucida, apoi aduga lintea, nautul, fasolea, nucile, usturoiul si continua sa le calesti impreuna, pana cand mirosurile se combina. Adauga patrunjelul tocat si stinge focul.
Taie un capac pentru fiecare rosie si scobeste miejul. Umple apoi rosiile cu amestecul de legume si coace-le in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 20 de minute.
Condimenteaza carnea si pune-o la sotat intr-o tigaie bine incinsa, cu ulei de masline. Amesteca bine pentru a se prepara omogen pe toate partie.
Intre timp prepara sorul. Toaca cat de marunt poti ardeii si nucile. Pune-le intr-un bol si adauga usturoiul tocat foarte marunt, precum si oregano. La final adauga uleiul si zeama de lamaie dupa gust. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat.
Serveste o rosie coapta cu 3-4 cubulete de carne deasupra si putin sos chimichurri.
Sursa foto: nuecesdecalifornia.com