Feluri principale

#soso chimichurri #retete simple #rosii umplute #vitel

Rosii umplute cu legume, vitel si sos chimichurri cu nuci - o delicatesa usor de preparat acasa

Vrei sa incerci o reteta noua, care sa-ti dea senzatia ca esti la restaurant? Incearca aceasta reteta de rosii umplute cu legume vi vitel, servite alaturi de un sos chimichurri cu nuci. Desi suna pompos, nu ai nevoie de ingrediente speciale si nici de talent de bucatar. Este o reteta simpla, ce poate fi preparata cu usurinta de oricine.

Ingrediente:

  • 4 rosii (cca 200-250g fiecare)
  • 100 g linte fiarta
  • 100 g naut din conserva
  • 100 g fasole fiarta
  • 100 g de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • patrunjel proaspat tocat
  • 400g carne de vitel taiata cubulete

Pentru sosul chimichurri cu nuci

  • 50 g mieji de nuca
  • 50 g ardei rosu
  • 50 g ardei verde
  • 50 g ardei galben
  • 1 catel mare de usturoi (sau doi mici)
  • 1 varf de lingurita de oregano
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Cum se prepara

Spala toate legumele. Toaca ceapa marunt si procedeaza la fel cu cei doi catei de usturoi.

Intr-o tigaie, cu putin ulei de masline, adauga ceapa si caleste-o pana incepe sa devina translucida, apoi aduga lintea, nautul, fasolea, nucile, usturoiul si continua sa le calesti impreuna, pana cand mirosurile se combina. Adauga patrunjelul tocat si stinge focul.

Taie un capac pentru fiecare rosie si scobeste miejul. Umple apoi rosiile cu amestecul de legume si coace-le in cuptorul preincalzit la 180oC timp de 20 de minute.

Condimenteaza carnea si pune-o la sotat intr-o tigaie bine incinsa, cu ulei de masline. Amesteca bine pentru a se prepara omogen pe toate partie.

Intre timp prepara sorul. Toaca cat de marunt poti ardeii si nucile. Pune-le intr-un bol si adauga usturoiul tocat foarte marunt, precum si oregano. La final adauga uleiul si zeama de lamaie dupa gust. Asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat.

Serveste o rosie coapta cu 3-4 cubulete de carne deasupra si putin sos chimichurri.

Sursa foto: nuecesdecalifornia.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului