Feluri principale

#rulada #ciuperci #usturoi #ceapa

Rulada cu ciuperci

Rulada cu ciuperci este delicioasa si se prepara repede. Este ideala pentru zilele in care ai invitati. O poti servi simpla sau cu diverse salate.

 

Ingrediente pentru rulada cu ciuperci

 

Pentru aluat:

  • 500 grame faina
  • 150 grame unt
  • 250 grame branza
  • 1 ou
  • 20 ml apa rece
  • sare.

Pentru umplutura :

  • 20 grame unt
  • 20 ml ulei
  • 1 catel de usturoi
  • o ceapa
  • 500 grame ciuperci
  • 2 oua fierte
  • 120 grame pesmet
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara rulada cu ciuperci

 

Pentru aluat, amesteca faina si sarea intr-un bol. Adauga untul si branza faramitate si amesteca bine ingredientele. Toarna treptat apa rece, amestecand continuu. Framanta bine aluatul. Cand este gata, inveleste-l intr-o folie si lasa-l se odihneasca.

Pentru a realiza umplutura, topeste untul intr-o tigaie. Adauga si uleiul. Cand untul si uleiul s-au incins, adauga ceapa taiata, usturoiul si ciupercile taiate felii. Lasa mancarea pe foc pana cand ceapa este moale. Ai grija insa sa nu capete o culoare maronie.

Ia tigaia de pe foc si adauga cimbrul. Amesteca bine. Rastoarna compozitia intr-un bol mai mare. Adauga ouale, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul. Amesteca toate ingredientele bine.

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Imparte aluatul in trei parti. Pe o suprafata plana, cu putina faina, intinde aluatul. Toarna peste aluat o treime din compozitia de ciuperci. Ruleaza aluatul. Unge rulada cu ou batut. Repeta procedura si pentru celelalte 2 rulade.

Pune ruladele intr-o tava unsa cu unt sau ulei. Da rulada la cuptor timp de 30 - 40 de minute.

 

Cum se serveste rulada cu ciuperci

 

Rulada cu ciuperci se serveste ca atare. O poti asezona cu putina smanatana si parmezan ras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare