Ruloul de pui cu spanac, sunca si seminte de pin este un fel de mancare pe care il poti face la o ocazie speciala.
Ingrediente pentru rulou
- 8 bucati piept de pui fara piele
- 300 gr spanac proaspat
- 3 lingurite seminte de pin
- 2 lingurite stafide taiate
- 75 gr unt
- 8 felii prosciutto
- 2 lingurite ulei de masline
- 3 salote taiate fin
- 150 ml vin alb
- 1/2 lamaie, sucul
- 200 gr smantana
- 1 pumn de arpagic
Cum se prepara ruloul
Bate pieptul de pui sa-l intinzi.
Toarna apa fiarta peste spanac, apoi scurge-l foarte bine. Adauga peste el seminte de pin, stafide si condimente. Amesteca bine, apoi adauga in compozitie jumatate din unt.
Aseaza cate o felie de prosciutto peste fiecare piept de pui si intinde cate un strat din compozitia cu spanac. Ruleaza si prinde cu scobituri. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie. Prajeste rulourile de pui pana se rumenesc bine. Pune puiul in cuptor si tine-l inca 10-15 minute la 190 grade Celsius pana se patrunde bine.
Pune in tigaie salotele, restul de unt, vinul si sucul de lamaie si da in clocot, apoi fierbe pana se reduce sosul la jumatate. Adauga smantana si fierbe 2 minute. Adauga arpagicul si amesteca.
Cum se servesc rulourile
Scoate scobitorile, taie rulourile si serveste cu sos pe deasupra.
Sursa foto: luculliandelights.com