Feluri principale

# salata satioasa de toamna # salata de toamna #toamna #salata

Salata satioasa de toamna! Se prepara rapid si este delicioasa!

Salata satioasa de toamna se prepara foarte usor si este absolut delicioasa. Poate fi preparata pentru a o consuma imediat sau pentru pregatirea pachetului de la serviciu.

Ingrediente pentru salata de toamna

  • 150g bacon
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 capatana broccoli, taiata in buchetele mici
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • sare
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri otet de mere
  • 200g paste fainoase (de preferat penne)
  • 1/3 cana de crutoane
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1/8 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita unt topit

Cum se prepara salata de toamna

Pune la incins o tigaie non-aderenta si adauga baconul in aceasta. Asezoneaza cu piper dupa gust si gateste-l pana devine crocant. Scoate baconul pe o farfurie in care ai pus prosoape absorbante de unica folosinta, pentru a indeparta excesul de grasime.

Jumatate din grasimea lasata de bacon, adaug-o intr-un bol de marime medie si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Preincalzeste cuptorul la 200oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Adauga in tava buchetelele de broccoli si asezoneaza-le cu sare si piper. Picura peste acestea uleiul de masline si coace-le pana cand devin usor aurii (aproximativ 15-20 de minute).

Intr-o oala incapatoare fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, peste grasimea racita adauga mustarul si otetul si amesteca foarte bine pana obtii o compozitie omogena.

Sfarama crutoanele de paine pana obtii un pesmet ceva mai mare. Amesteca apoi pesmetul cu coaja de lamaie, pudra de usturoi, piperul cayenne. Adauga apoi untul topit si amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.

Cand broccoli este gata, adauga amestecul cu condimente peste acesta si mai lasa-l in cuptor timp de 5 minute.

Scurge pastele si trece-le pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta excesul de faina.

Adauga-le apoi intr-un castron incapator si toarna sosul peste ele. Amesteca bine, astfel incat sosul sa se distribuie uniform pe paste. Adauga apoi baconul si broccoli.

Cum se serveste salata de toamna

Serveste salata imediat, alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto: mixandmatchmama.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.