Feluri principale

#varza #sarmale

Sarmale in foi de varza

Sarmalele nu pot lipsi de la o masa traditionala . Iata cum se pot prepara aceste bucate:


Ingrediente pentru sarmale in foi de varza


  • carne de porc , pulpa, ceafa sau costita sau amestec din carne de porc si de vita
  • orez curatat si spalat
  • ceapa taiata cubulete foarte mici
  • piper
  • sare
  • frunze de dafin taiate marunt
  • 100 ml de apa
  • pasta de tomate
  • 2 linguri de untura

 

Cum se prepara sarmalele in foi de varza


Umplutura :

Se da carnea prin masina de tocat si apoi se amesteca cu orezul si ceapa. Se pune sare si piper dupa gust. Se adauga frunze maruntite de dafin. Se toarna apa.
 

Impachetarea:

Se taie foile de varza astfel incat sa permita impachetarea bucatelelor de carne. Se aseaza frunza de varza in mana stanga, aproape de incheietura. Se aseaza cantitatea de carne dorita si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Cu mana stanga se strange caus pentru a nu permite desfacerea tubului. Cu mana dreapta se indeasa foaia de varza spre interior, pentru a astupa orificiile tubului si a forma o sarma.
 

Coacerea:

Se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu foi de varza. Peste acest pat de foi de varza se aseaza sarmalele in straturi concentrice. La final sunt acoperite cu inca un invelis din foi de varza. Se pune deasupra niste pasta de tomate si untura. Se dau in clocot si apoi sunt lasate la foc mic timp de 2 ore.
 

Cum se servesc sarmalele in foi de varza

Sarmalele sunt servite calde.

Garnitura cea mai potrivita este mamaliga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare