Feluri principale

#ulei de susan #retete sashimi # retete japoneze # retete peste #sashimi

Sashimi, o delicatesa japoneza pe care trebuie sa o incerci

Sashimi este o delicatesa japoneza care se prepara din file de peste. Se serveste cu sos de soia, sos wassabi si legume proaspete.

Ingrediente pentru sashimi

  • 200g file de somon (Atentie! Trebuie sa fie foarte proaspat!)
  • 1 morcov
  • 1 castravete
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita wassabi
  • sucul de la o lamaie

Cum se prepara sashimi

Curata pestele de grasime si pielita si spala-l foarte bine. Pune-l apoi la congelator timp de 30 de minute. Atfel procesul de a-l taia fasii va fi mult mai usor, iar carnea nu se va mai rupe.

Taie morcovul si castravetele fasii foarte subtiti.

Pune pestele pe un platou si toarna zeama de lamaie peste acesta.

Intr-o tigaie pune la incins uleiul de susan si uleiul de arahide si lasa-le sa se incinga, apoi toarna-le peste peste.

Adauga langa peste cateva fasii de morcov si castravete. Intr-un bol mic toarna sosul de soia si pune-l pe platou. Sosul wassabi se pune direct pe platou.

Cum se serveste sashimi

Pestele se serveste cu putin sos wassabi si putin sos de soia. Sashimi se poate servi cu o garnitura simpla de orez.

Sursa foto: wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete