Feluri principale

# retete pui #retete migdale #retete orientale #retete exotice #retete pranz

Savoare marocana: pui cu migdale, caise si naut

Puiul cu migdale, caise si naut este un preparat de origine marocana care iti va rasfata toate simturile. Pregateste-l pentru familia ta in acest sfarsit de saptamana si vei reusi sa ii impresionezi pe toti, de la mic la mare!
 

Ingrediente pentru puiul cu migdale, caise si naut

  • 1,3 kg de pulpe de pui superioare si inferioare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 cana de supa de pui
  • 1.2 cana de caise confiate
  • 1 lingura de miere
  • 1/4 cana de migdale
  • 2 cani de naut conservat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara puiul cu migdale, caise si naut

Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper si coace-le intr-o tava, cu putin ulei de masline, pana cand se rumenesc. Caleste ceapa si morcovii intr-o cratita si spre final adauga usturoiul, ghimbirul si mirodeniile. Adauga puiul si supa peste acest amestec, acopera vasul si lasa aromele sa se intrepatrunda timp de o ora, la foc mic.

Dupa ce s-a facut puiul, pune-l intr-un vas curat si adauga mierea, caisele, migdalele si nautul peste el.

Cum se serveste puiul cu migdale, caise si naut

Poti servi acest preparat deosebit alaturi de o garnitura de cuscus. De asemenea, pentru ca gustul este unul extrem de aromat, este bine sa pregatesti un desert racoritor.

Foto: typeakitchen.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului