Daca iti plac scoicile, poti pregati o reteta inedita, cu ceapa verde si sos de tarhon.
Ingrediente pentru scoici cu ceapa verde si sos de tarhon
300 g scoici fara cochilie (congelate)
3 linguri unt
1 lingura faina
200 ml lapte
1 praf de sare
1/2 legatura ceapa verde
1/2 legatura tarhon
1 -2 linguri ulei de floarea-soarelui
Cum se prepara scoici cu ceapa verde si sos de tarhon
Lasa scocile la dezghetat, la temperatura camerei.
Intre timp, pregateste un sos bechamel. Topeste untul, adauga faina si lasa sa se rumeneasca totul usor. Stinge amestecul cu lapte si lasa sosul sa se ingroase, la foc mic.
Potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper.
Toaca ceapa si tarhonul marunt, apoi adauga-le in sosul pregatit anterior.
Pune uleiul intr-o tigaie si lasa-l sa se incinga. Rumeneste scocile, pe rand, in acest ulei, circa 3 minute pe fiecare parte.
Scoate scoicile pe un platou, apoi acopera-le cu sosul de tarhon.
Cum se servesc scoicile cu ceapa si sos de tarhon
Serveste acest preparat cald.
Foto: food52.com
#retete #ceapa verde #scoici #sos tarhon #scoici cu ceapa verde
Scoici cu ceapa verde si sos de tarhon
Scoici cu ceapa verde si sos de tarhon Daca iti plac scoicile, poti pregati o reteta inedita, cu ceapa verde si sos de tarhon.- 2012-08-07 2012-08-07
Articole din mancare
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului