Ingrediente pentru scoici Saint Jacques caramelizate
- 40 grame zahar
- 40 ml apa
- 10 ml sos de peste
- 10 grame ghimbir ras
- 20 ml suc de lamaie
- 1/3 lingurita praf de usturoi
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
- 2 linguri ulei de masline
- 6 scoici Saint Jacques
- 1 lingurita menta tocata
- sare
- piper
Cum se prepara scoicile Saint Jacques caramelizate
Intr-un bol adauga o lingurita de zahar, una de apa, sosul de peste, ghimbirul, sucul de lamaie, praful de usturoi si fulgii de ardei iute. Amesteca foarte bine pana obtii o compozitie omogena, iar zaharul se topeste.
Intr-o oala pentru sosuri adauga restul de zahar impreuna cu apa si lasa sa fiarba amestecand continuu. Lasa apoi sa fiarba pana obtii un caramel. Cand este gata, stinge focul si adauga peste acesta compozitia de mai sus.
Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si lasa-l la incins. Asezoneaza scoicile cu sare si piper si frige-le in tigaia incinsa timp de doua minute pe fiecare parte. Adauga apoi sosul si amesteca bine. Asezoneaza totul cu menta.
Cum se servesc scoicile Saint Jacques caramelizate
Serveste scoicile Saint Jacques caramelizate alaturi de o garnitura de piure de morcov. Pentru un plating de exceptie, poti decora cu cateva frunze de spanac, spuma de portocale si morvoi la abur si felii de ridichi.
Spuma de portocale se obtine foarte simplu, mixand sucul de portocale la blender pana cand, la suprafata, se formeaza o spuma densa.
Sursa foto: couteaux-et-tirebouchons.com