Feluri principale

#pastrama de manzat #manzat #retete

Secretele pentru a prepara cea mai gustoasa pastrama de manzat

Unul dintre cele mai savuroase moduri de a consuma carnea de manzat este, fara indoiala, pastrama de manzat la gratar sau la bait.

 

Incearca superba pastrama de manzat la bait, bucata gandita si creata pentru tine: frageda, gustoasa, plina de savoare... Din pulpa (fara grasime), se infuleca fierbinte pe un fund de lemn sau, rece, da sens si consistenta salatelor racoroase sau sandwich-urilor bogate.

Iti spunem cum o fac cei mai fini cunoscatori ai unei carni savuroase, Obor 21, prima cooperativa taraneasca digitala, care aduce la oras gustul autentic si foarte proaspat de la tara. Tine minte, sigur iti va aduce beneficii pe termen lung: 

Daca folosim gratarul, il incingem bine. Asta-i prima grija cand facem fripturi de vita, gratarul sa fie bine incins. A doua grija este sa nu uitam sa scoatem pastrama din frigider cu o ora inainte de a o frige - este nevoie sa ajunga la temperatura mediului ambiant. Apropo, in casa, la tigaie, este la fel!

Cu cele doua conditii indeplinite, trecem la fapte. Taiem punga si scoatem bunatatea din vid. O asezam pe gratar si numaram pana la 74**. De secunde. O intoarcem cu clestele (nu o intepam) si numaram pana la 73. O mai intoarcem o data si numaram pana la 47. Si inca o data, apoi numaram pana la 46. Din punctul nostru de vedere, este aproape gata, trebuie trecuta la odihna obligatorie de 7 minute pe platoul de lemn. 

Dar stim ca fiecare om este unic, la fel cum fiecare bucata de carne de la tara are propria-i personalitate. In consecinta, zicem ca procesul de intoarcere a pastramei pe gratar poate sa continue (cu timp din ce in ce mai mic de sedere) pana ce rezultatul este cat mai apropiat de asteptarile tale, de satisfacerea in deplinatate a nevoilor inalte identificate de Maslow si exprimate in a sa celebra piramida.

Iata cum in doar cateva minute iti poti lua diploma de meserias in fripturi. Baitul echilibrat si calitatea carnii, dublate de tehnica desavarsita a gatirii, te vor ridica si pe tine (cum ne-a ridicat pe noi) in ochii pretentiosilor tai prieteni.

Acum ca stii secretele pentru a prepara cei mai gustoasa pastrama, pune-le in aplicare la urmatoarea reteta si veti deveni faimosi pentru abilitatile de bucatari. Garantat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare