Feluri principale

# tocanita taraneasca cu carnati #tocanita taraneasca #preparare tocanita #retete de sarbatori

Secretul prepararii celei mai bune tocanite taranesti

Tocanita taraneasca ne aminteste de copilaria petrecuta la bunici, la tara. Desi aceasta tocanita este foarte gustoasa, trebuie sa stii ca este si foarte usor de preparat. Ai nevoie doar de legume foarte proaspete! Acesta este secretul pentru o tocanita reusita.

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi mari
  • 4 rosii mari
  • o ceapa galbena sau alba, mare
  • 2 ardei grasi, rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 carnati cabanosi
  • sare
  • piper 
  • putin ulei (poti folosi fie ulei de masline fie ulei de floarea soarelui)

Cum se prepara

Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert, in apa cu putina sare.

In timp ce cartofii fierb, toaca marunt ceapa, ardeii grasi si usturoiul. Daca vrei sa iasa cat mai marunt ii poti adauga in robotul de bucatarie. Pune legumele tocate intr-o cratita, impreuna cu putin ulei si caleste-le pana incep sa se inmoaie.

Intre timp curata rosiile de coaja si adauga-le in blender sau in robotul de bucatarie pentru a le marunti. Adauga-le peste legumele calite si lasa totul sa fiarba. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intre timp, taie carnatii rondele si pune-i la prajit intr-o tigaie, fara ulei. Acestia au suficienta grasime care se va topi in timp ce se prajesc. Cand sunt gata, se stinge focul si se lasa sa stea in tigaie.

Cartofii fierti se strecoara de apa si se adauga in tigaie, peste carnati. Se amesteca bine pentru a inghiti grasimea lasata de acestia. Se lasa apoi sa stea astfel, pana cand legumele fieb bine. Cand legumele sunt gata, se adauga cartofii si carnatii, se lasa se mai dea intr-un clocot, apoi se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt. 

Sursa foto: gastropedia.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.