Feluri principale

# spanac in stil asiatic # garnitura sapanac #file de somon #somon #spanac

Somon cu garnitura de spanac, in stil asiatic, o reteta rapida, sanatoasa si dietetica

Vrei sa prepari o cina rapida, dar dietetica? Incearca somonul cu garnitura de spana, in stil asiatic. Este gata in maxim 10 minute si te vei putea bucura de o masa savuroasa si sanatatoasa, numai buna pentru o dieta.

Ingrediente pentru somonul cu garnitura de spanac, in stil asiatic

(pentru doua persoane)

  • 300 g file de somon, taiat in doua bucati
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ulei de susan

Pentru spanac:

  • 1 lingura pasta tahini (pasta de susan)
  • 1½ lingurita sos de soia
  • ½ lingurita sirop de artar
  • 1 lingura seminte de susan, usor prajite intr-o tigaie
  • 1 lingurita ulei de susan
  • doua manunchiuri de spanac, proaspat, slapat si taiat in trei-patru bucati, dupa preferinte
  • 1 lingura apa

Cum se prepara somonul cu garnitura de spanac, in stil asiatic

Intr-un catron mic adauga pasta de tahini, sosul de soia, siropul de artar si ½ din cantitatea de seminte de susan. Amesteca totul foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de susan. Cand acesta se incinge adauga spanacul si caleste totul foarte bine, pana cand isi reduce volumul. Adauga apoi apa si acopera totul lasand spanacul sa se inabuseasca timp de doua minute.

Redu focul la mic si adauga amestecul cu pasta de tahini. Gateste totul timp de doua minute, amestecand continuu.

In acelasi timp, asezoneaza pestele cu sare si piper si unge-l cu ulei de susan. Pune-l la fript intr-o tigaie incapatoare, pana cand este bine patruns.

Cum se serveste somonul cu garnitura de spanac, in stil asiatic

Adauga somonul si spanacul pe o farfurie si presara susanul ramas, pe deasupra. Peste peste poti turna putina zeama de lamaie.

Sursa foto: realsimple.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.