Feluri principale

#casa select #restaurant #video #mancare #reteta #somon #legume

Somon cu legume la gratar

Somonul este un aliment farte sanatos si este extrem de benefic in reducerea riscului de infarct, cresterea nivelului de colesterol HDL ( colesterol bun ) si in reducerea trigliceridelor (responsabile de bolile cardiace).

De ce ingrediente ai nevoie:
 

  • 200 gr somon
  • 2 ciuperci
  • 1 ardei gras
  • ½ ceapa rosie
  • 4 felii de vanata
  • Jumatate de rosie
  • 4 felii de dovlecel
  • 50 gr capere (din saramura)
  • 20 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 10 gr ulei
  • Un praf de sare
  • Patrunjel .
     

Cum se prepara:
 

Somonul se aseaza pe o folie de aluminiu , se presara cu sare si piper si se da cu ulei de masline.

Se adauga apoi pe gratar,  si se lasa ca 15 – 20 de minute. Din cand in cand se intoarce de pe o parte pe cealalta.

Se pune sare si piper peste legume, dupa care se aseaza si ele pe gratar.

Intr-o tigaie incinsa se adauga vin alb, sare, capere, suc de lamaie si ulei de masline. Se presara apoi putin patrunjel si se lasa pe foc 2 – 3 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit.

Se iau legumele de pe gratar, se aseaza pe o farfurie, iar somonul se pune langa ele.

Se toarna apoi sosul si se orneaza cu patrunjel.
 

Cum se serveste:
 

 

Se orneaza cu patrunjel si se serveste cald.

 

 

Reteta oferita de restaurantul Casa Select.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete