Ingredinte pentru somonul la cuptor cu salata de castraveti si fenicul
- 200g file de somon
- 1 lingura ulei de masline
- 1/4 lingurita piper cayenne
- sare kosher
- piper negru, proaspat macinat
- 1 lamaie, taiata felii subtiri
- 1/2 cana iaurt grecesc
- 1 lingurita otet de cidru
- 1 bulb de fenicul + 2 linguri frunze de fenicul tocate marunt
- 1/2 castravete englezesc, taiat felii
Cum se prepara somonul la cuptor cu salata de castraveti si fenicul
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Spala somonul bine si pune-l pe un platou. Maseaza-l bine cu ulei si asezoneaza-l cu sare, piper cayenne si piper negru. Pune bucatile de somon intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga peste somon felii de lamaie.
Adauga somonul la cuptor si lasa-l sa se coaca timp de 8-12 minute, sau pana cand este bine patruns.
Intre timp, prepara salata.
Spala legumele si taie-le rondele.
Intr-un bol incapator adauga iaurtul, otetul si amesteca bine. Adauga sare si piper dupa gust, apoi legumele tocate. Amesteca bine.
Cand pestele este gata scoate-l din cuptor si pune-l pe un platou.
Cum se serveste somonul la cuptor cu salata de castraveti si fenicul
Serveste somonul alaturi de o felie de paine graham, prajita si salata. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.
Sursa foto: realsimple.com