Feluri principale

#retete sanatoase #retete simple #retete somon #somon marinat #somon

Somon marinat cu ceai de iasomie, un deliciu

Vrei sa te bucuri de o masa savuroasa, insa te-ai saturat de clasicul somon fript sau la cuptor? Ce ar fi sa incerci aceasta reteta simpla de somon marinat cu ceai de iasomie? Poate parea ciudat, insa aroma pestecului, cu cea a iasomiei si a condimentelor folosite se imbina perfect. 

Ingrediente

  • 120 ml apa clocotita
  • 1 lingura frunze de ceai de iasomie
  • 1 ardei iute chipotle sau jalapeno
  • 2 lingurite oter de cidru
  • ½ lingurita sare
  • ½ cana cuburi de gheata
  • 700g file de somon
  • ¼ lingurita praf de chilli 
  •  ⅛ lingurita frunze de iasomie, zdrobite

Cum se prepara

Intr-un bol adauga apa clocotita si frunzele pentru ceai. Lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi strecoara ceaiul obtinut.

Adauga ceaiul intr-un blender impreuna cu ardeiul iute (pe care l-ai taiat in preallabil in jumatate si i-ai indepartat semintele), otetul,sarea si cuburile de geata. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Adauga fileul de somon intr-un vas incapator sau intr-o punga de plastic pentru marinat (cu fermoar) si adauga peste acesta mixul obtinut. Amesteca bine pentru a se distribui uniform pe suprafata pestelui si inchide bin punga. Daca folosesti un castron, acopera pestele cu o punga de plastic, astfel incat sa nu permita aerului sa intre si apoi, acopera vasul cu o farfurie. Lasa pestele la marinat timp de 30-50 de minute, la frigider.

Scoate pestele din marinata si asaza-l pe o farfurie, cu pielea in jos. Presara peste acesta pudra de chilli si frunzele de iasomie zdrobite. Prige pestele pe gratar sau intr-o tigaie non-aderenta, pana cand este bine patruns.

Il poti servi ca atare sau alaturi de o garnitura de legume.  

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului