Souvlaki este un preparat traditional grecesc din carne. In aceasta reteta, carnea de porc este marinat intr-un sos cu ulei de masline si lamaie, pentru o aroma estivala. Se serveste cu orez sau salata.
Ingrediente pentru souvlaki
- sucul de la o lamaie
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml sos de soia
- 10 grame oregano uscat
- 3 catei de usturoi
- 1 kg muschi de porc taiat in cubulete
- 2 cepe taiate in felii groase
- 2 ardei.
Cum se prepara souvlaki
Intr-un bol amesteca sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul de soia, oregano si usturoiul. Adauga cuburile de carne, ceapa si ardeiul. Amesteca bine. Acopera si da la rece pentru 3 ore.
Incinge gratarul. Pe frigarui aseaza bucati de carne, ceapa si ardei. Unge putin gratarul cu ulei si adauga frigaruile. Lasa pe gratar timp de 15 - 20 de minute, intorcand frigaruile pe toate partile.
Cum se serveste souvlaki
Souvlaki se servesc cu diverse garnituri de legume si salate.