Feluri principale

#paste #retete #scoici # paste cu scoici # spaghetti alla vongole

Spaghetti alla vongole

Spaghetti alla vongole (paste cu scoici) constituie un preparat foarte gustos, ideal pentru iubitorii de fructe de mare. Poti face acest fel de mancare la pranz sau cina, intr-o zi obisnuita sau cand ai musafiri.

Ingrediente pentru spaghetti alla vongole

140 gr spaghete
500 gr scoici proaspete, intregi
2 rosii
ulei de masline
1 catel de usturoi, tocat
1 ardei iute mic, rosu, tocat
1/2 pahar vin alb
patrunjel tocat

Cum se prepara spaghetti alla vongole

Spala foarte bine scoicile la robinet, in apa rece, de mai multe ori. Arunca-le pe cele deschise sau crapate. Toarna peste rosii niste apa fiarta, lasa-le 1 minut, apoi scurge-le si decojeste-le. Inlatura semintele si toaca pulpa.

Fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Incinge uleiul intr-o tigaie. Pune usturoiul, ardeiul iute si lasa cateva secunde. Adauga rosiile, apoi scoicile si putin vin. Condimenteaza cu sare si piper. Acopera tigaia si lasa sa se faca 4 minute, pana cand scoicile se deschid.

Scurge pastele, adauga-le in tigaie, pune si patrunjelul si amesteca bine.

Cum se servesc spaghetti alla vongole

Pastele se servesc imediat, simple sau cu paine proaspata pentru inmuiat in sos.

Foto: bonappetit.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.