Spanacul cu bacon este o mancarica usor de preparat si foarte satioasa. Are o consistenta cremoasa si un gust foarte bun. Daca iti place, poti dubla cantitatea de bacon. Spanacul cu bacon se serveste simplu, cald.
Ingrediente pentru spanac cu bacon
- 500 grame spanac proaspat
- 4 felii de bacon tocate
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa tocata
- sos bechamel
- nucsoara
-
sare
- piper.
Cum se prepara spanacul cu bacon
Fierbe spanacul in apa cu sare. Cand a fiert, scurge spanacul si tine-l cateva minute sub jet de apa rece . Toaca apoi spanacul si lasa-l intr-un bol.
Intr-o tigaie incinsa prajeste cubuletele de bacon. Adauga ceapa si usturoiul. Lasa la calit pana cand ceapa se inmoaie.
Intr-o cratita amesteca spanacul cu ceapa si baconul prajit. Adauga apoi si sosul bechamel, nucsoara, sarea si piperul.
Lasa pe foc pana fierbe bine.
Cum se serveste spanacul cu bacon
Spanacul cu bacon se serveste cald.