Feluri principale

#garnitura #sparanghel #retete sparanghel #sparanghel cu muguri de pin

Sparanghel cu muguri de pin si merisoare

Sparanghelul cu muguri de pin si merisoare este o reteta simpla si usoara de vara. Acesta poate fi servit ca atare sau alaturi de preparatele din carne.

Ingrediente pentru sparanghel cu muguri de pin si merisoare

  • 1 legatura sparanghel
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/3 cana muguri de pin
  • 1/3 cana merisoare uscate
  • sare
  • piper

Cum se prepara sparanghelul cu muguri de pin si merisoare

Spala sparanghelul bine sub un jet de apa rece. Indeparteza apoi partea lemnoasa a acestuia.

Intr-o tigaie pune uleiul de masline si lasa-l sa se incinga. Adauga apoi mugurii se pin, merisoarele si un praf de sare. Gateste totul, amestecand continuu, pana cand mugurii de pin devin translucizi, aproximativ 5 minute.

Adauga apoi sparanghelul si gateste totul timp de 5- 8 minnute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Cand este gata sparanghelul trebuie sa fie moale si are culoare verde deschis

Scoate sparanghelul pe o farfurie si pune deasupra semintele de pin si merisoarele.

Cum se serveste sparanghelul cu muguri de pin si merisoare

Serveste sparanghelul ca atare, alaturi de o salata de vara, sau il poti servi ca garnitura pentru fripturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare