Feluri principale

#stridii #lamaie #culinar #reteta

Stridii cu lamaie

Stridiile se pot prepara in sute de feluri, insa daca vrei ceva rapid, dar rafinat in acelasi timp, poti incerca urmatoarea reteta:

 

Pune o oala cu apa la fiert, iar cand apa da in clocot, adauga stridiile si lasa-le maxim 20 de minute. In mod normal acestea ar trebui sa se deschida dupa 4 – 5 minute de fierbere . Cele care nu se deschid, trebuie aruncate, deoarece inseamna ca au murit inainte de a fi preparate .

Dupa ce au fiert indeajuns, stridiile se aseaza pe un platou, se condimenteaza cu sare si piper si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se servesc direct din cochilie, alaturi de un pahar de vin alb .

Mai citeste si:

Alegerea si prepararea stridiilor

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.