Feluri principale

#conopida #sufleu #unt #faina #lapte #cascaval

Sufleu de conopida

Sufleul de conopida este un preparat sanatos si cu o consistenta pufoasa. Combinatia de conopida si cascaval cremos este delicioasa. Sufleul se poate se servi atat simplu, cat si ca garnitura la diverse fripturi. O poti servi si cu o salata crocanta cu rucola .
 

Ingrediente pentru sufleul de conopida
 

  • 1 conopida
  • 50 grame unt
  • 50 grame faina
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 grame cascaval
  • sare
  • piper.


Cum se prepara sufleul de conopida
 

Fierbe conopida in apa fierbinte cu putina sare. Las-o la fiert pana cand este moale. Cand este gata, pune-o sub jet de apa rece si apoi scurge-o bine. Paseaza conopida bine, pana obtii o pasta omogena.

Intr-o cratita topeste untul. Adauga faina si amesteca, pana cand compozitia se fierbe bine. Nu o lasa insa sa capete o culoare maronie.

Pune si laptele la fiert, pana da in clocot. Adauga apoi laptele peste compozitia de unt si faina. Amesteca totul bine, pana cand sosul se ingroasa si are o consistenta cremoasa. Adauga sare si piper.

Bate galbenusurile de ou si adauga-le peste compozitie. Adauga apoi si cascavalul ras si conopida fiarta. Amesteca totul bine pana cand obtii o crema omogena.

Intr-un bol, amesteca albusurile de ou. Toarna compozitia de conopida peste albusuri si amesteca bine. Toarna apoi toata compozitia intr-o tava unsa cu unt.

Da tava la copt, timp de 35 - 40 de minute.
 

Cum se serveste sufleul de conopida
 

Sufleul de conopida se serveste ca atare.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.