Sufleul de conopida este un preparat sanatos si cu o consistenta pufoasa. Combinatia de conopida si cascaval cremos este delicioasa. Sufleul se poate se servi atat simplu, cat si ca garnitura la diverse fripturi. O poti servi si cu o salata crocanta cu rucola .
Ingrediente pentru sufleul de conopida
- 1 conopida
- 50 grame unt
- 50 grame faina
- 250 ml lapte
- 4 oua
- 250 grame cascaval
- sare
- piper.
Cum se prepara sufleul de conopida
Fierbe conopida in apa fierbinte cu putina sare. Las-o la fiert pana cand este moale. Cand este gata, pune-o sub jet de apa rece si apoi scurge-o bine. Paseaza conopida bine, pana obtii o pasta omogena.
Intr-o cratita topeste untul. Adauga faina si amesteca, pana cand compozitia se fierbe bine. Nu o lasa insa sa capete o culoare maronie.
Pune si laptele la fiert, pana da in clocot. Adauga apoi laptele peste compozitia de unt si faina. Amesteca totul bine, pana cand sosul se ingroasa si are o consistenta cremoasa. Adauga sare si piper.
Bate galbenusurile de ou si adauga-le peste compozitie. Adauga apoi si cascavalul ras si conopida fiarta. Amesteca totul bine pana cand obtii o crema omogena.
Intr-un bol, amesteca albusurile de ou. Toarna compozitia de conopida peste albusuri si amesteca bine. Toarna apoi toata compozitia intr-o tava unsa cu unt.
Da tava la copt, timp de 35 - 40 de minute.
Cum se serveste sufleul de conopida
Sufleul de conopida se serveste ca atare.