Feluri principale

#conopida #sufleu #unt #faina #lapte #cascaval

Sufleu de conopida

Sufleul de conopida este un preparat sanatos si cu o consistenta pufoasa. Combinatia de conopida si cascaval cremos este delicioasa. Sufleul se poate se servi atat simplu, cat si ca garnitura la diverse fripturi. O poti servi si cu o salata crocanta cu rucola .
 

Ingrediente pentru sufleul de conopida
 

  • 1 conopida
  • 50 grame unt
  • 50 grame faina
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 grame cascaval
  • sare
  • piper.


Cum se prepara sufleul de conopida
 

Fierbe conopida in apa fierbinte cu putina sare. Las-o la fiert pana cand este moale. Cand este gata, pune-o sub jet de apa rece si apoi scurge-o bine. Paseaza conopida bine, pana obtii o pasta omogena.

Intr-o cratita topeste untul. Adauga faina si amesteca, pana cand compozitia se fierbe bine. Nu o lasa insa sa capete o culoare maronie.

Pune si laptele la fiert, pana da in clocot. Adauga apoi laptele peste compozitia de unt si faina. Amesteca totul bine, pana cand sosul se ingroasa si are o consistenta cremoasa. Adauga sare si piper.

Bate galbenusurile de ou si adauga-le peste compozitie. Adauga apoi si cascavalul ras si conopida fiarta. Amesteca totul bine pana cand obtii o crema omogena.

Intr-un bol, amesteca albusurile de ou. Toarna compozitia de conopida peste albusuri si amesteca bine. Toarna apoi toata compozitia intr-o tava unsa cu unt.

Da tava la copt, timp de 35 - 40 de minute.
 

Cum se serveste sufleul de conopida
 

Sufleul de conopida se serveste ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare