Daca iti place somonul iti oferim o reteta deosebita, de inspiratie asiatica.
Ingrediente pentru taitei cu somon
- 200 gr. taitei cu ou sau de orez;
- 1 lingurita ulei susan ;
- 2 lingurite pasta de curry;
- 2 cepe verzi tocate;
- 1 cartof, taiat cubulete ;
- 200 ml. supa de pui;
- 100 ml lapte degresat;
- 2 fileuri de somon, curatate de piele;
- 1/2 legatura coriandru ;
- sare;
- piper.
Cum se prepara taitei cu somon
Fierbe taiteii potrivit instructiunilor de pe pachet, apoi clateste-i cu apa si lasa-i la scurs intr-o strecuratoare.
Incalzeste uleiul intr-un wok si prajeste pasta de curry un minut, pana incepe sa se degaje aroma, apoi adauga ceapa verde tocata ,pastrand o lingura deoparte.
Adauga supa si cartoful taiat cubulete, pune laptele si lasa intreg amestecul din tigaia wok la fiert, la foc mic, circa 5 minute.
Adauga somonul taiat fasii si lasa-l pentru inca 5 minute pe aragaz. Adauga jumatate din cantitatea de coriandru tocata marunt si potriveste de sare si piper.
Cum se servesc taitei cu somon
Serveste taitei cu somon in boluri individuale, cu ceapa verde si coriandru presarat deasupra.