Tajine de pui este un fel de mancare marocan, foarte aspectuos si gustos, pe baza de legume si couscous. Iata in continuare o varianta rapida pentru acest fel de mancare.
Ingrediente pentru tajine de pui
- 1 kg file de pui, taiat
- 3 linguri condimente pentru pui
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, feliata
- 3 catei de usturoi, maruntiti
- 1 lamaie, feliata
- 100 gr migdale oparite
- 140 gr masline verzi
- 1 cana supa de pui
- couscous gatit
-
coriandru.
Cum se prepara tajine de pui
Pune peste pui jumatate din cantitatea de condimente. Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Soteaza ceapa si usturoiul pentru 3 minute, amestecand din cand in cand pana cand se inmoaie. Pune puiul in tigaie si prajeste-l 3 minute pe fiecare parte, pana cand isi schimba culoarea.
Adauga lamaia, migdalele, maslinele, supa si restul de condimente. Lasa pe foc pana cand da in clocot, apoi da focul mai mic, acopera si tine la fiert pana cand puiul s-a pastruns bine, cam 2- de minute.
Cum se serveste tajine de pui
Se serveste cu couscous si coriandru tocat, presarat pe deasupra.
Sursa foto: homemade -recipes.blogspot.com
Autor: Andra Rotaru