Ingrediente pentru tarta cu bacon, cartofi si branza cheddar
- 900g bacon
- 4-5 cartofi mari
- branza cheddar
- sare
- piper
Cum se prepara tarta cu bacon, cartofi si branza cheddar
Unge o tigaie ce poate fi bagata in cuptor, cu ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt. Adauga feliile de bacon in tigaie din mijloc inspre margine, astfel incat sa acoperi toata tigaia. Partile de bacon ce vor atarna in exterior vor fi folosite pentru a inveli tarta.
Taie felii subtiri un cartof si adauga-l peste bacon. Asezoneaza cu sare si piper.
Rade branza cheddar si adauga peste cartofi un strat generos.
Continua cu inca un strat de cartofi, pe care ii asezonezi cu sare si piper si adauga apoi un strat de branza cheddar. Repeta procedeul pana cand tigaia este plina. Acopera tarta cu bacon si adauga deasupra o greutate pentru a impiedica baconul sa se stranga in timpul coacerii.
Asaza tigaia intr-o tava pentru a evita ca grasimea lasata de bacon sa se scurga in cuptor. Coace tarta timp de 2 ore si jumate la 175oC.
Cum se serveste tarta cu bacon, cartofi si branza cheddar
Scurge surplusul de grasime din tava si scoate tarta pe o farfurie. Taie tarta felii si serveste-o alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin rosu.
Sfat! Poti inlocui branza cheddar cu cascaval.
Sursa foto: youtube.com