Feluri principale

# tarta halloween # tarta cu ricotta si masline #tarta cu ricotta #tarta # retete halloween

Tarta cu ricotta si masline pentru Halloween

Halloween este momentul in care decoratiunile sunt in toi si oamenii aleg sa construiasca mancare gustoasa, care sa poata sa fie decorata conform dorintelor. Astfel ca puteti invata sa faceti o delicioasa tarta cu ricotta si masline, care poate sa fie aranjata conform ideilor voastre inedite:

Ingrediente pentru tarta cu ricotta si masline pentru Halloween

Penmtru crusta fara gluten:

  • O jumatate de cupa de faina de orez dulce
  • Un sfert de cupa de faina de mei
  • O treime de cupa de fiana de ovaz
  • 3 linguri de malai sau faina de porumb
  • 8 linguri de unt nesarat rece, taiat in portii de o lingura
  • 5-7 linguri de apa rece gheata

Pentru umplutura:

  • o cutie de masline negre
  • 3-4 linguri de rosii uscate la soare in ulei de masline, taiate julien
  • 2-3 linguri de frunze de cimbru proaspat taiat
  • 3 linguri de parmesan proaspat ras
  • O cupa jumatate de branza ricotta
  • Un sfert de cupa plus 2 linguri de iaurt grecesc
  • 3 albusuri de ou
  • 3 capatani de usturoi, pisate
  • Jumate de lingura de sare

Cum se prepara tarta cu ricotta si masline pentru Halloween

Pentru a prepara crusta amesteca impreuna faina de orez, faina de mei, faina de ovaz, malaiul si sarea in acelasi bol.  Adauga untul si framanta cu mana pana cand cele mai mari bucati sunt de marimea unei boabe de mazare. Adauga cate o lingura de apa pana cand aluatul devine compact.

Inparte aluatul in 6 sau 8 bucati, in functie de cat de mari sunt formele tale. Apoi realizeaza din ele o bila pe care o aplatizezi sub forma unui mic disc. Impacheteaza bucatile de aluat individual, in folie alimentara de plastic si pune-le la frigider pentru 30 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Tapeteaza formele cu faina de mei pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de acestea. Intinde aluatul cat sa cuprinda formele si adauga-l in acestea, avand grija sa imbrace complet peretii formei.

Prepara apoi umplutura. Taie sase masline pe lung pentru a face gura personajului pentru Halloween si 12-14 ovaluri pentru nas. Se taie 3-4 linguri de masline pentru restul umpluturii. Se vor pune egal in toate tartele. Se pun 3-5 bucati taiate julien deasupra fiecarei tarte.

Se presara deasupra fiecarei tarte cateva bucati de cimbru proaspat taiat si cateva bucati de parmesan. Se coc timp de 12 minute pana cand crusta este un pic coapta.

Intre timp se amesteca ricotta, iaurtul grecesc, albusul de ou, usturoiul, sarea. Imediat cum ies de la cuptor, se pune in mod egal pe fiecare tarta amestecul de ricotta.  Apoi se pun maslinele taiate sub forma de fete de personaje.

Se pun la cuptor 20-25 de minute, pana cand branza ricotta este asezata. In functie de marimea tartelor, este bine sa se verifice cat de bine sunt facute dupa 15 minute de la bagatul in cuptor, pentru ca pot sa fie diferente de nevoie de timp in cuptor. Se servesc calde. Pentru reincalzire, se tin 7 minute la cuptor.

Sursa foto: snixykitchen.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.