Ingrediente tarta cu spanac si branza de capra
- aluat gata facut;
- 240 g smantana;
- 2 oua;
- 1 galbenus;
- 2 linguri de unt;
- 1 ceapa mica;
- 180 g spanac tanar;
- 1 1/2 cana de branza Gruyere, rasa;
- 100 g branza de capra, sfaramata;
- sare, piper, nucsoara;
Cum se prepara tarta cu spanac si branza de capra
Dupa ce ai scos aluatul din frigider, da-l la cuptor timp de 20 de minute la 170 de grade, intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa. Adauga spanacul si continua sa amesteci. In alt vas, amesteca ouale, smantana, nucsoara, sarea si piperul.
Presara jumatate din branza Gruyere peste aluatul copt si apoi adauga mixtura de spanac si branza de capra. Deasupra toarna ouale si smantana, iar la sfarsit presara restul de branza Gruyere. Da la copt intr-o forma de placinta si lasa in cuptor 20-25 de minute.
Cum se serveste tarta cu spanac si branza de capra
Serveste tarta cu spanac si branza de capra calduta sau rece, alaturi de cateva rosii cherry.
Sursa foto: thisgalcooks.com