Feluri principale

#branza #spanac #capra #tarta #branza de capra #tarta spanac

Tarta cu spanac si branza de capra

Tarta cu spanac si branza de capra reprezinta un aperitiv satios, cu care iti vei surprinde invitatii cat ai bate din palme!

Ingrediente tarta cu spanac si branza de capra

  • aluat gata facut;
  • 240 g smantana;
  • 2 oua;
  • 1 galbenus;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 ceapa mica;
  • 180 g spanac tanar;
  • 1 1/2 cana de branza Gruyere, rasa;
  • 100 g branza de capra, sfaramata;
  • sare, piper, nucsoara;

Cum se prepara tarta cu spanac si branza de capra

Dupa ce ai scos aluatul din frigider, da-l la cuptor timp de 20 de minute la 170 de grade, intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Topeste untul intr-o tigaie si caleste ceapa. Adauga spanacul si continua sa amesteci. In alt vas, amesteca ouale, smantana, nucsoara, sarea si piperul.

Presara jumatate din branza Gruyere peste aluatul copt si apoi adauga mixtura de spanac si branza de capra. Deasupra toarna ouale si smantana, iar la sfarsit presara restul de branza Gruyere. Da la copt intr-o forma de placinta si lasa in cuptor 20-25 de minute.

Cum se serveste tarta cu spanac si branza de capra

Serveste tarta cu spanac si branza de capra calduta sau rece, alaturi de cateva rosii cherry.

Sursa foto: thisgalcooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare