O tarta de sparanghel si branza este o mancare pe care o poti pregati atunci cand vrei ceva usor si gustos. Serveste tarta cu o salata de rucola si vei avea un adevarat festin, insa unul cu putine calorii.
Ingrediente pentru tarta de sparanghel si branza
- 300 gr branza ricotta degresata
- 1—gr branza feta , sfaramata
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 2 lingurite frunze proaspete de cimbru
- 2 cepe verzi, taiate
- 2 legaturi sparanghel, taiat
- 2 foi de aluat pentru tarta
- 2 linguri de lapte
- 1 lingura busuioc proaspat, tocat
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1 ½ linguri suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- rucola
- felii de lamaie
Cum se prepara tarta de sparanghel si branza
Amesteca branzeturile cu cimbrul, coaja de lamaie, ceapa si piper. Fierbe sparanghelul maxim 5 minute si scurge-l. Aseaza aluatul in tava, pune compozitia de branza, sparanghelul si indoaie in sus marginile foii de aluat. Apoi unge-le cu lapte. Coace tarta la 200 grade Celsius, 30 de minute.
Fa un sos de busuioc, mustar, suc de lamaie si ulei. Toarna peste tarta.
Cum se serveste tarta de sparanghel si branza
Cu rucola si lamaie.