Tartele cu bacon si oua sunt usor de preparat si ideale pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Sunt gustoase si satioase. Se servesc cu diverse salate.
Ingrediente pentru tartele cu bacon si oua
230 grame faina
125 grame unt
20 ml apa rece
10 ml ulei de masline
1 ceapa rosie
5 felii de bacon prajit
100 grame spanac
50 grame smantana
4 oua
1 galbenus .
Cum se prepara tartele cu bacon si oua
Intr-un bol amesteca faina cu untul, pana cand are consistenta de pesmet . Adauga apa rece si mai framanta pana obtii un aluat elastic . Inveleste aluatul in hartie de copt si da la rece pentru 15 - 20 de minute.
Incinge cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Incinge putin ulei intr-o tigaie. Adauga ceapa si baconul si lasa pe foc 5 minute. Adauga apoi spanacul si lasa pe foc 2 minute. Ia tigaia de pe foc si adauga smanatnaa. Asezoneaza cu sare si piper.
Imparte aluatul in patru parti egale si da-le o forma rotunda. Aseaza aluatul pe tava si umple cu amestecul de bacon. Sparge cate un ou pe fiecare tarta. Unge apoi marginile tartelor cu galbenus. Da tava la cuptor pentru 20 de minute.
Cum se servesc tartele cu bacon si oua
Tartele cu bacon si oua se servesc cu salata.