Pentru un preparat fumat si gustos de iarna, incearca o tocana de porc cu mere. Amesteca legumele cu vinul si carnea de porc. Intr-o ora si jumatate va rezulta un preparat bogat, care ii va cuceri pe toti.
Ingrediente pentru tocana de porc cu mere
- 450 gr carne de porc
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 mar mare decojit si taiat
- 450 gr cartofi noi, taiati cubulete
- ¼ cana faina integrala
- 2 linguri unt
- 1 ceapa rosie, taiata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 salota taiata
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 2 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita sare
- ½ lingurite piper negru
- 2 cani vin rosu sec
-
2 cani supa de vita
Cum se prepara tocana de porc cu mere
Pune uleiul la incalzit intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Da carnea prin faina, scutur-o si pune-o in tigaie. Las-o pe foc pana capata o culoare aramie, apoi da-o deoparte, intr-un castron.
Da focul la mediu spre mic si topeste niste unt in tigaie. Apoi pune ceapa, usturoiul si salota. Asezoneaza cu piper, sare, rozmarin si cimbru. Amesteca. Lasa totul pe foc si continua sa amesteci pana cand ceapa devine translucida, in jur de 5 minute. Acum poti sa adaugi cartofii, care trebuie sa stea si ei vreo 5 minute.
Este timpul sa adaugi supa de vaca si vinul. Pune in tigaie si carnea de porc, precum si bucatelele de mar. Acopera cu un capac si lasa mancarea pe foc 45 de minute, pana cand cartofii si merele se inmoaie bine.
Cum se serveste tocana de porc cu mere
Se serveste calda.