Feluri principale

#porc #mere #ceapa

Tocana de porc cu mere

Pentru un preparat fumat si gustos de iarna, incearca o tocana de porc cu mere. Amesteca legumele cu vinul si carnea de porc. Intr-o ora si jumatate va rezulta un preparat bogat, care ii va cuceri pe toti.

Ingrediente pentru tocana de porc cu mere
 

  • 450 gr carne de porc
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 mar mare decojit si taiat
  • 450 gr cartofi noi, taiati cubulete
  • ¼ cana faina integrala
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa rosie, taiata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 salota taiata
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurite piper negru
  • 2 cani vin rosu sec
  • 2 cani supa de vita
     

Cum se prepara tocana de porc cu mere
 

Pune uleiul la incalzit intr-o tigaie, la foc mediu spre mare. Da carnea prin faina, scutur-o si pune-o in tigaie. Las-o pe foc pana capata o culoare aramie, apoi da-o deoparte, intr-un castron.

Da focul la mediu spre mic si topeste niste unt in tigaie. Apoi pune ceapa, usturoiul si salota. Asezoneaza cu piper, sare, rozmarin si cimbru. Amesteca. Lasa totul pe foc si continua sa amesteci pana cand ceapa devine translucida, in jur de 5 minute. Acum poti sa adaugi cartofii, care trebuie sa stea si ei vreo 5 minute.

Este timpul sa adaugi supa de vaca si vinul. Pune in tigaie si carnea de porc, precum si bucatelele de mar. Acopera cu un capac si lasa mancarea pe foc 45 de minute, pana cand cartofii si merele se inmoaie bine.
 

Cum se serveste tocana de porc cu mere
 

Se serveste calda.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.