Tocanita cu fasole verde este o mancare usoara si chiar racoritoare daca este preparata asa cum trebuie. In plus, aceasta reteta reprezinta o maniera simpla de detoxifiere mai ales dupa mesele imbelsugate de sarbatori.
Ingrediente pentru tocanita cu fasole verde de iarna
- 1/2 kg fasole verde
- 5 - 6 cartofi rosii
- 2 - 3 catei de usturoi
-
lapte sau smantana dupa gust (de obicei cam o ceasca).
Mod de preparare pentru tocanita cu fasole verde de iarna
Fasolea verde se curata de codite, se spala si se taie in bucati de 1 - 2 centimetri, dupa care se pune la fiert in apa cu putina sare. Se curata cartofii (sau se spala foarte bine), se taie cubulete si se adauga peste fasole. Dupa ce da in clocot se adauga si cateii de usturoi curatati si sfarmati sau taiati cubulete.
Cand fasolea este fiarta se adauga putin lapte sau smantana pentru ca mancarea sa fie cremoasa si aromata.
Dupa gust se pot adauga condimente precum busuioc sau maghiran, insa in cantitati reduse.
Mod de servire a tocanitei cu fasole verde de iarna
Tocanita de fasole verde sepoate servi alaturi de paine prajta.